<- Kaikki Uutiset

Salon Puutavara Oy vaihtaa nimeä ja omistajaa

SALON SEUDUN SANOMAT, keskiviikkona 28.huhtikuuta 2021
Mikko Kiviluoto

Tomi Meller siirtyy Rautanet Koski Oy:stä jatkamaan puutavarakauppaa Salon Satamakadulla.

Salon Puutavara Oy:n toimitusjohtaja Jussi Kesälä on myynyt yrityksensä koskelaiselle Tomi Mellerille.

Rakennusmestari Mellerillä on vankka kokemus rakennus- ja rautakauppa-alasta, sillä hän on toiminut vuodesta 2005 Rautanet Koski Oy ja sittemmin myös Someron ja Suomusjärven Rautanet-kauppojen toimitusjohtajana.

Yrityksen nimi vaihtuu Salon Puu ja Levy Oy:ksi ja myös valikoima uudistuu.

-Nyt on vuorossa kevätsiivous ja muita uuden alun muuttopuuhia ja pieniä remontteja. Sitten tuomme hyllyille uutta materiaalia, Meller sanoo.

Mellerin mukaan tuotevalikoimaa laajennetaan rautakaupan suuntaan, joten laudat, levyt ja ruuvit sekä muutakin saa vastaisuudessa saman tiskin takaa.

-Tarkoitus on tuoda valikoimaan tuttujen yhteistyökumppaneiden välityksellä toimitusmyynti tavaraa, esimerkiksi peltikattoa ja muuta sen sellaista.

KAUPPAA TEHTY LIKI 60 VUOTTA
Nyt jatkaa Salon Puu ja Levy Oy
  • Salon puutavara Oy perustettiin 1.4.1963
    Perustajina Mikko Kesälä sekä Raunion sahan omistajat Reino ja Väinö Raunio
  • Rauniot luopuivat osuudestaan 80-luvun lopulla ja Mikko Kesälän pojasta Jussi Kesälästä tuli osakas.
  • Mikko Kesälä lopetti uransa puutavarakauppiaana 2007 paikkeilla ja yrittäjänä jatkoi poika Jussi Kesälä.
  • Uutena yrittäjänä aloittaa huhtikuussa 2021 koskelainen Tomi Meller. Meller on aiemmin toiminut Rautanet Koski Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2005.

Melleri sanoi lähteneensä tutuista kuvioista uutta kohti oman kiinnostuksen takia ja myös hyvän tilaisuuden tullessa eteen. Vanhan yhteistyökumppanin, Aureskoski Oy:n ja Tammiston Puu Oy:n omistaja Markku Heinonen oli mukana kannustamassa yrittämistä Salossa.

-Salossa on hyvä potentiaali ja alan tarjonta on vähentynyt. Lisäksi Salon Puutavaran sijainti on hyvä, paikka on kaikille tuttu ja yrityksellä on paljon vanhoja yhteistyökumppaneita ja etenkin asiakkuuksia.

Myös salolaisille rakentajille ja tuhansille tee-se-itse-nikkareille tuttu Jussi Kesälä jää liikkeeseen töihin.

-Jussi tuntee puunsa, asiakkaansa ja tavarantoimittajansa. Asiantuntemusta hänellä riittää moneen suuntaan, Meller sanoo.

Mellerin tiimissä on mukana myös kokenut rautakauppias ja rakennusinsinööri Pentti Jaakkola, etenkin yritysmyynnissä.

Viime vuosikymmen on ollut Salossa rakennusalalle hankala, mutta Meller katsoo eteenpäin.

-Uskon, että edessä ovat hyvät ajat. Salon ilmapiirissä on toimeliaisuutta ja hyvää pöhinää.

Salon Puu ja Levy Oy jatkaa suoraan ja ilman katkoja Salon Puutavaran vuodesta 1963 alkanutta toimintaa. Meller uskoo, että toimitilat ja koko toiminta saataneen uudistettua vappuun mennessä, samalla puuta ja muuta asiakkaille myyden.

Kokeeko uusi yrittäjä paineita perinteikkään perheyhtiön ruoriin astuessaan? Ei, vastaa Meller. -Pikemminkin se on kunnia. Lisäksi olen itse Koskelta, ja niin olivat liikkeen kaksi muuta perustajaakin, Raunion sahan omistajat Reino ja Väinö Raunio. Näen tässä pikemminkin jatkuvuutta ja historian siipien havinaa, Meller sanoo.