<- Kaikki Uutiset

Salossa puutavaran myynti jatkuu

Rakennussanomat 3/2021

Vuodesta 1963 samalla paikalla toiminut Salon Puutavara Oy on myyty koskelaiselle Tomi Mellerille. Mellerillä on vankka kokemus alasta. Hän on toiminut vuodesta 2005 Rautanet Koski Oy:n ja sittemmin myös Someron ja Suomusjärven Rautanet-kauppojen toimitusjohtajana. Mellerillä on rakennusmestarin koulutus ja kokemusta rakennustöistä timpurina ja nuorempana jopa sirkkelisahauksesta. Puu on hänelle mieluisa rakennusmateriaali. Yrityksen nimi vaihtui Salon Puu ja Levy Oy:ksi.

– Lähdin innokkaasti perustamaan uutta liikettä omien kokemusteni ja alan tuntemuksen perusteella. Epäilysten sijaan totesin, että varmasti joskus harmittaisi, jos en olisi tähän ryhtynyt tilaisuuden auettua. Salon Puutavara Oy:n perustivat vuonna 1963 koskilainen Raunion Saha ja salolainen Mikko Kesälä. Siis koskilainen aloitti ja taas koskelainen jatkaa puutavarakauppaa, kertoo Tomi Meller liikkeen perustamisen taustoista.

– Vanha yhteistyökumppani, Aureskoski Oy:n ja Tammiston Puu Oy:n omistaja Markku Heinonen, Artukaisten Starkin eläkkeelle jäänyt johtaja Ari Koskinen sekä kokenut puutavaran yritysmyyjä rakennusinsinööri Pentti Jaakola olivat mukana kannustamassa liikkeen perustamisessa. Päivittäistä toimintaa pyörittävät Meller, Jaakola ja Jussi Kesälä, jatkaa Meller.

Salon seutu on nousemassa Nokian poismenon jälkeisestä taantumasta ja perusteilla oleva akkutehdas tuo lisää kaivattuja työpaikkoja. Näin on odotettavissa myös rakentamisen piristyminen, mikä on muutenkin osittain pandemian aiheuttaman omatoimisen nikkaroinnin ansiosta lisääntynyt oikeastaan kaikkialla.

– Harrastajarakentaminenon selvästi lisääntynyt. Nykyään se on helpottunut hyvien työvälineiden saatavuuden ansiosta ja netistä löytyy helposti ohjeita ja videoita eri rakennelmien tekemiseen, tietää Meller.

Puutavaraa riittää ja asiakaspalveluun satsataan

Joissakin tiedotusvälineissä on kerrottu, että tällä hetkellä rakennuspuutavaraa ei ole saatavilla riittävästi. Se saattaa erheellisesti vaikuttaa kielteisesti rakentamista suunnitteleviin mahdollisiin asiakkaisiin seudulla.

– Meillä on varastossa riittävästi puutavaraa. Myös painekyllästetyn puutavaran kasvaneeseen kysyntään olemme varautuneet varastojamme täydennettäessä. Yhä suositummiksi tulleiden sisäverhoustuotteiden kysyntään pystymme vastaamaan uusimmillakin malleilla, lupaa Tomi Meller.

Salon Puu ja Levy panostaa hyvään asiakaspalveluun ja tuotevalikoimaan. Puutuotteiden ohella liike tarjoaa myös muita rakentamisessa välttämättömiä tuotteita, leikkaus- ja kuljetuspalveluita ja tarvittaessa myös asennuspalveluita yhteistyökumppaniensa avulla. Yritysmyynnin lisääminen on niin ikään liikkeen tavoite, ja siitä vastaa kokenut yritysmyyjä Pentti Jaakola.

– Asiakkaat haluavat nykyään yhä enemmän asennusvalmiita tuotteita. Siihen pyrimme vastaamaan. Mielestäni hyvä esimerkki asennusvalmiista tuotteesta on Tammiston portaiden rakentamiseen tarkoitettu reisilankku. Sahatavaran jalostajien kannattaisi kehittää muitakin vastaavia tuotteita jälleenmyyjille, antaa Tomi Meller vihjeen tavaran toimittajille.

– Jos myymälän valikoima ja palvelu eivät ole asiakkaiden mieleen, siirtyvät he helposti nykyään kovassa kasvussa olevaan verkkokauppaan, toteaa Meller kauppiaskokemuksensa perusteella lopuksi.